Norsk produksjon

Fabrikk og delelager i Sarpsborg

ATV vs. Paxster Utility – En praktisk guide for kjøpere

Å velge det rette nyttekjøretøyet for profesjonelle oppgaver kan være utfordrende. Uansett om du jobber med offentlig vedlikehold, arbeid på industrielle områder, eller driver en campingplass, er det avgjørende å velge det ideelle nyttekjøretøyet.

Mens egenskapene og begrensningene til ATV-er er godt kjent, representerer Paxster en nyere kategori innenfor det større landskapet for nyttekjøretøy. Mange kunder ender ofte opp med å sammenligne Paxster med ATV-er, ofte uten å fullt ut forstå de unike egenskapene hver av dem tilbyr.

Denne guiden vil hjelpe deg å forstå forskjellene og gi en klar sammenligning av ATV-er og Paxster. Ved å se på styrkene og de beste bruksområdene for hver, vil du være rustet til å ta en god beslutning og legge grunnlaget for gode resultater i årene som kommer.

Men først....

ATV-er og Paxster har mye til felles

Selv om ATV-er og Paxster er laget for ulike formål, er det en del viktige egenskaper som er relativt like på disse kjøretøyene.

paxster utility about us
 • Størrelse og manøvrerbarhet: Både ATV-er og Paxster, spesielt eCompact (kort hjulavstand) har lignende dimensjoner og formfaktor, som sikrer utmerket manøvrerbarhet og fremkommlighet. ATV-er er svært godt egnet i røffe off-road-forhold, mens Paxster er ideell for å betjene mer komplekse, trange eller folkerike områder.

 • Intuitiv betjening: Begge kjøretøyene bruker et styre og motorsykkellignende kontroller for en kjent og intuitiv brukeropplevelse. ATV-ens tommelgass er egnet for røft terreng, mens Paxsterens vridningsgass sikrer jevn og komfortabel drift når man ikke er ute i ekstreme off-road forhold.

 • Designet for én operatør: Primært designet for solobruk. Mens noen ATV-er kan ha plass til én ekstra passasjer, tilbyr Paxster et valgfritt, avtakbart, ikke-veigodkjent bakovervendt sete for transport av opptil to passasjerer rundt på området.

 • Oppgavespesifikt utstyr: Begge kan utstyres med front- og bakfester samt vinsjsystemer, som muliggjør tilbehør som motoriserte feiekoster, harver og saltspredere for å nevne noe. ATV-er håndterer slikt utstyr med letthet i krevende terreng, mens Paxster er perfekt for å operere utstyret i mer intrikate områder som campuser og industriområder.
Dette bildet viser en Paxster eCompact Air utstyrt med en EasyFix vinsj og en 1200mm snøplog. Den håndterer enkelt omtrent 15-20 cm våt snø ved temperaturer rundt null grader. Du kan enkelt montere kjettinger for maksimal grep.

Ved å forstå disse felles funksjonene, kan du verdsette de unike fordelene hvert kjøretøy tilbyr, og dermed velge det rette verktøyet for dine spesifikke behov.

Designet for forskjellige oppgaver

Det er i deres mer "spesialiserte" egenskaper og design-tankegang at ATV og Paxster virkelig begynner å skille seg fra hverandre. For å ta en god beslutning, er det viktig å stille seg selv viktige spørsmål knyttet til spesifikke behov og krav.

#1 - Vurder terrenget ditt

 • ATV-er: Når jobben krever bruk i røft, kupert, off-road terreng, er ATV-er uovertrufne. De utmerker seg i krevende terreng, ofte med 4×4 drift og ekstra lang fjæringsvei. ATV-er vil generelt også tilby større trekkraft og er ideelle for skogbruk, landbruk, sport og opplevelseskjøring.

 • Paxster: Paxster er fullt veigodkjente og primært bygget for helårs, "on-site" og "on-road" nytteformål, og tilbyr en komfortabel kjøreopplevelse i mer komplekse miljøer. Men de er også svært kapable til å håndtere moderate off-road-oppgaver effektivt, som gress, grus og skogstier. Denne balanserte ytelsen gjør dem perfekte for offentlig vedlikehold, lette gårdsapplikasjoner, vaktmestertjenester og industrielle oppgaver, for å nevne noen.

Se denne videoen for å få ett inntrykk av bruk på ulike overflater:

#2 - Flerfunksjonalitet og komfortbehov

 • ATV-er: Ideelle for kortere, røffere oppgaver, men kan være mindre komfortable ved langvarig bruk. Saldesignet gir utmerket stabilitet på ujevnt offroad-underlag og gjør det enkelt og uanstrengt å holde seg på maskinen.

 • Paxster: Paxster er designet med ergonomi i tankene, og legger til rette for enkel inn- og utstigning, et svært brukervennlig grensesnitt, og romslige lasterom, noe som gjør den perfekt for oppgaver som krever hyppige stopp og lasting. Paxster har også normalt en del større nyttelast, med 240kg og oppover.

Den tilbyr også værbeskyttelse med en stor, oppvarmet frontrute og tak, som kan utstyres med vindavvisere.

I motsetning til de fleste ATV-er, tilbyr Paxster betydelige lasterom både foran og bak, og gir rikelig med plass for effektiv transport av verktøy, utstyr og materialer. Den inkluderer også en stor ombord inverter for å erstatte generatoren for strøm etter behov.

#3 - Bensin, diesel eller el?

 • ATV-er: De fleste store ATV-produsenter fortsetter å fokusere på tradisjonelle bensinmotorer, som er svært effektive for drift i røft terreng og utføring av tunge oppgaver langt fra stikkontakten. Mens elektriske modeller begynner å dukke opp, forblir bensindrevne ATV-er standarden i profesjonelle applikasjoner på grunn av deres pålitelige ytelse. For oppgaver der støy og utslipp ikke er primære bekymringer, tilbyr ATV-er robust kraft og pålitelighet.

 • Paxster: Hvis bærekraft og støyreduksjon (inkludert visuell støy) er viktig, tilbyr Paxster stillegående og utslippsfri drift, som gjør den ideell for miljøfølsomme områder som parker, universiteter, sameier og boligområder. Siden 2011 har Paxster produsert elektriske litiumdrivlinjer designet for nordiske forhold, noe som sikrer robust ytelse og pålitelighet.

Lading av Paxster er utrolig enkelt med ombord-lader som plugges direkte inn i vanlig stikkontakt, og muliggjør lading over natt.

Noen vanlige bruksområder for Paxster

paxster utility at equestrian center
 • Bygg og anleggsplasser: Paxster tilbyr betydelig nyttelastkapasitet og er veigodkjent, noe som gjør den ideell for transport av materialer og verktøy på og mellom store anlegg.

 • Industriområder: Paxsters utslippsfrie drift gjør den egnet for både innendørs og utendørs bruk, mens ATV-er vanligvis er begrenset til utendørs områder.

 • Offentlig sektor: Paxsters veigodkjente status, utstyrskompatibilitet, (bruker)vennlige design og lave driftskostnader gjør den perfekt for offentlige vedlikeholdsoppgaver.

 • Fritidsanlegg: For golfbaner, kirkegårder, parker, arrangementer og museer, sikrer Paxsters stillegående drift minimale forstyrrelse. ATV-er kan være forstyrrende, men nyttige i mindre følsomme områder.

 • Havnedrift: Paxsters elektriske drivlinje er fordelaktig for å redusere utslipp i havner.

Konklusjon

Å velge riktig kjøretøy for dine profesjonelle behov krever nøye vurdering av ditt spesifikke miljø, operasjonelle krav og kostnader. Mens ATV-er utmerker seg i ekstreme off-road-forhold, og tilbyr uovertruffen holdbarhet og smidighet, fremstår Paxster som en allsidig, miljøvennlig og kostnadseffektiv løsning for et bredt spekter av applikasjoner.

Enten du jobber med vedlikehold, arbeider på industrielle områder, eller driver ett fritidsanlegg, gjør Paxsters betydelige lastekapasitet, stillegående drift og null utslipp den til et utmerket valg.

For å se om Paxster er den rette løsningen for deg, ta vår interaktive test og utforsk mulighetene. Se nederst på siden!

Vårt nettverk av kunnskapsrike forhandlere er klare til å hjelpe deg med å finne den beste løsningen som møter dine profesjonelle behov.

Passer Paxster Utility for deg?

Lurer du på priser og muligheter?

Har du spørsmål? Våre dyktige medarbeidere er klare til å bistå.

Paxster er en norsk produsent av elektriske multi-nyttekjøretøy for profesjonell bruk og mobilitet - i alle sesonger. Foretrukket leverandør til Posten Norge i mer enn 10 år. 

KONTAKT OSS

Priseksempel

Lease en elektrisk arbeidsmaskin fra Paxster Utility. Startleie i eksempelet er 32 700 kr ekskl. MVA. Leieperioden strekker seg over 5 år og ubegrenset kilometer. Flytende nominell rente på 9,15% og et etableringsgebyr på 4 790 kr påløper. Månedsbeløpet for leien er 1 494 kr, inkludert et termingebyr på 95 kr. Totalprisen for hele leieperioden vil være 127 119 kr.